Street Art - Odense!

Tänkte vi skulle ta en närmre titt på två utav konstverken jag tyckte bäst om i Odense :)!
 
Väggmålning av "MISS TAKE"
Fatta va mäktigt det va att runda ett hörn och se den här torna upp sig på ett flervåningshus!
 
Konstnären verkar vara lite hemlig av sig... Men jag hittade denna sida om man vill se mer verk!
 
 
Målningen gick ned för kortsidan på huset och vidare...
 
 
.... åt vänster på den här muren
 
 
Favorit delen är ju helt klart ögonen.
 
 
 
Skulptur av "Lauritz Rasmussen"
Den va fin och dramatisk tycker jag! Den passade fint i parken där den stod! Vet inte vad den handlar om dock... Kvinnans blick är ju rätt skräckinjagande.
 
 
Coola vinklar och fina former
 
 
 
Blicken!
 
 
En sida med lite mer info om konstnären hittade jag här
 

Kommentarer:

1 Sofie:

Svar: tack snälla för din kommentar, känns genast lite lättare att det finns de som förstår och som går igenom samma. Stackars dig som får utstå såna kommentarer, jag hoppas att du säger ifrån, för det har jag börjat göra! <3 Och jag förstår vad du menar. För ca 1,5 år sedan sa jag upp mig från ett jobb där jag inte blev okej behandlad (egenföretagare med två chefer som ägde 50/50 och inte kom överens med varandra) och då hade det gått så lång tid med kass behandling att jag mådde väldigt dåligt. Jag kollade aldrig upp det eftersom jag blev "rädd för mig själv", då jag aldrig mått så förut. Men jag grät mycket utan att veta varför, jag orkade ingenting. Orkade knappt gå upp ur sängen och om jag orkade det satte jag mig bara i soffan. Att resa sig och gå på toaletten kändes som jordens största utmaning. Jag sov och sov utan att känna mig utvilad. Jag "vilade" bort detta på egen hand, jag sökte inga nya jobb förrän jag kände att jag mådde bra igen. För mig tog det 3,5 månad cirka, och jag vet att det inte är lång tid i såna sammanhang, men jag menar att jag vet hur det är att må psykiskt dåligt. Man har ingenting att visa upp som "bevis" på att man mår kasst, och om det finns personer som inte förstår hur man inte kan orka någonting så finns det egentligen ingenting man kan säga. Jag fick höra "om man vill så går det", bland annat. Blir så arg! Är så upprörd över att man inte får läsa om sånt i skolan så att man får kunskap, så att man kan förstå och hjälpa om någon i ens närhet drabbas, eller om man drabbas själv.
Blev även uppsagd i helgen så nu mår jag inte så jättebra. Blir för långt att förklara för jag har redan skrivit en halv bok (hehe sorry), men har skrivit ett inlägg som du kan läsa om du vill. Skickar en stor styrkekram till dig och hoppas att du mår bättre snart! <3

Svar: Tack <3! Jag ville säga ifrån när jag fick den där kommentaren men blev liksom så paff och så var det en lite komplicerad situation.. Jag blev nämligen sminkad av den här personen under ett butiksevenemang, gratis dessutom.. Så ja jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera det.. Svarade typ inte direkt istället. Men om det händer med nån annan så ska jag försöka förklara för den personen. Men det är ju svårt, vissa kan inte ens försöka sätta sig in i andras situation. Har dom inte upplevt det själva så finns det inte typ. Låter som att du gjorde ett bra val som sa upp dig, man ska inte låta ett jobba förstöra ens liv eller mående. Låter nästan som om dom fick dig att gå in i väggen, skönt att du lyckades ta dig ur det! Vet vad du menar med att minsta grej kändes som värsta utmaningen. Försöker kämpa på med livet vissa dagar går det lite bättre och jag är hyffsat aktiv och andra dagar kommer man knappt ur sängen, det är helt sjukt att något så "lätt" som att gå på toa kan bli så tungt och jobbigt, men det är ju så beronde på hur man mår. Tror nog att det kommer pratas mer om det här i skolor och i samhället i stort, inom en ganska snar framtid, det måste bli så eftersom att så många lider av det. Fler och fler har redan börjar prata om det har jag märkt, så det är ju bra i alla fall. Men man blir ju arg och ledsen när man får dom där klyschorna slängda i ansiktet som "om man vill så går det" och "man ska inte känna efter så mycket" o.s.v vissa kommer nog aldrig förstå men ju mer det pratas om det och ju mer information som kommer ut desto fler i alla fall försöker förstå hoppas jag. Angående din uppsägning, får man ens göra sådär? du måste ju få uppsägnigstid väl? Så att du kan hinna söka nytt jobb i sånna fall och inte bara bli utslängd sådär.. Även om man inte själv har gjort något fel så mår man ju dåligt när man blir uppsagd och så plötsligt också, inte okej! Verkligen oproffsigt skött av dom! Men kolla om dom ens har laglig rätt att göra sådär! Tack fina du skickar styrkekramar till dig också och önskar dig verkligen detsamma! <3
Sandra Rosén Dahlgren

2 Keilzu:

Åh vilka konstverk! Speciellt den på husets vägg, sådant borde finnas mer då det ändrar ju hela husets utseendet. Riktigt mäktigt :)

Svar: Ja visst va dom :)! Ja det tycker jag också :)! Berikar husen och staden så mycket!
Sandra Rosén Dahlgren

3 Ylva:

Wow, vilken häftig väggmålning! Jag brukar inte gilla graffiti, men det här är ju konst.

Svar: Eller hur :)! Så himla stor också, jätte häftigt! Härligt :)! det är ju kul att det kommer lite mer variation på gatukonsten så att fler hittar något som dom gillar! :)
Sandra Rosén Dahlgren

Kommentera här: