Silverdag!

När jag fyllde 30 fick jag en klump lera i present av min Moster!
Alltså jag fick den inte fysiskt men hon berättade om det. Det är heller inte vilken lerklump som helst utan en med silverlera! Min Moster har alltid varit oerhört pysslig och jag älskar ju också sånt. Så jag fick silverlera och en dag med hennes verktyg och expertis, hon har nämligen hållt på med silverlera i ganska många år nu kolla in hennes grejer på Marieobergting vet ja! Så en jättefin present om ni frågar mig 😄🙏💞! Det har tagit lite tid av olika anledningar, men för ca 2 veckor sen så hade vi våran silverdag.
 
På vägen till Moster såg jag lite plastmuggs-graffiti. "This moment just changed your life."
 
 
Dålig bild men man måste ju ta en när ens liv är nyförändrat!
 
 
Mer graffiti, neonrosa!
 
 
Vädret sög såhär mycket 👇.. Men klädstilen på kvinnan i hörnet av bildet piggar ju upp! (Hoppas att det är fuskpäls! Tror det.)
 
 
Utan snön skulle jag ju inte ha sett alla dom här hundspåren heller! Är inte tassar bland det gulligaste som finns?! 😍
 
 
Var sjukt blöt om fötterna när jag kom fram, men fick låna strumpor med små ekorrar på 😊. Och sen var vi igång!
 
 
Hade gjort en massa prototyper innan. Bra att jag gjorde många så att jag hade snittsen inne, man måste nämligen vara snabb i första stadiet av processen. Annars torkar leran..
 
 
"Vad gör ni då? Kan man äta det?" Typiskt katter 😋😘
 
 
Blev så himla bra bilder på mig den dagen!... Ja ja, hade i alla fall en ny mysig tröja på mig från slutskedet av vinterrean
 
 
Min klump räckte till hela fyra smycken, bland annat ett med denna design. Gjorde den hemma i cernitlera och så gjorde vi en avgjutning av den som blev en form som man sedan lägger silverleran i.
 
 
I fas två av processen är det inte lika bråttom som tur är! Då kan man pilla och finlira som bara den!
 
 
Fluffis nummer 2 som vill va med. Kolla på baktassen 😍😘 
 
 
Som ni kanske har märkt, så är leran inte silvrig först, det blir den efter man ha bränt den i brännugn. men för att den ska bli riktigt silvrig måste man borsta den.
 
 
 Och vill man ha det riktigt glansigt (som man såklart vill 😉), så får man gnida med ett speciallverktyg som är gjort av någon slags sten.
 
 
Blev riktigt nöjd med resultaten faktiskt! Men ni får se dom i ett eget inlägg framöver. Framåt kvällen åkte jag hem igen trött som bara den, men nöjd som sagt. Läste en Sandra Beijer bok på bussen.